Transnistria şi Găgăuzia

​CONSILIUL PENTRU DEZVOLTAREA REGIONALĂ A GĂGĂUZIEI A APROBAT PLANUL PROIECTELOR INVESTIŢIONALE PENTRU 2016-2017

26 mai, 2016

Consiliul pentru dezvoltare regională a Găgăuziei, condus de başcanul Irina Vlah, joi a aprobat planul de implementare a proiectelor investiţionale pentru următorii 1,5 ani. Acestea sunt evaluate la 203 mil. de lei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la Comitetul executiv al Găgăuziei, finanţarea va fi asigurată din resursele Fondului naţional pentru dezvoltare regională. Planul include nouă proiecte din 17 prezentate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor. Unul dintre acestea: reconstrucţia drumului Ferapontievca-Avdarma-Chiriet-Lunga va demara deja în anul curent.

„Proiectele de dezvoltare regională vizează aprovizionarea cu apă potabilă, canalizaţie, reconstrucţia drumurilor, eficienţa energetică a instituţiilor publice şi ecologie”, a informat dna Vlah.

Viceministrul Dezvoltării Regionale, Anatolie Usatîi, a apreciat înalt proiectele pregătite de partea găgăuză.

Printre proiectele aprobate de Consiliu sunt: amenajarea şi conectarea parcului industria Comrat la reţelele comunale; optimizarea sistemului de gestionare a deşeurilor menajere solide în Vulcăneşti; sporirea eficienţei Centrului de sănătate din raionul Comrat; dezvoltarea infrastructurii şi drumului de acces spre incubatorul de afaceri din Ceadîr-Lunga; reabilitarea drumului Congazcic-Iargara de Jos; construcţia unei reţele de apeduct şi canalizaţie cu o lungime de 77 km la Vulcăneşti.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.