Transnistria şi Găgăuzia

​UNIUNEA EUROPEANĂ A FINANŢAT REPARAŢIA POLICLINICII DIN DNESTROVSK

21 iulie, 2016

Uniunea Europeană a finanţat lucrările de reparaţie a policlinicii din oraşul transnistrean Dnestrovsk, cu o populaţie de peste 20 de mii de oameni.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la PNUD Moldova, în cadrul programului de consolidare încrederii între locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului, realizat de Programul ONU pentru Dezvoltare, pentru reparaţia capitală a clădirii UE a alocat peste 140 de mii de euro.

După repararea acoperişului, sistemului de termoficare, apeductului şi sistemului de sanitaţie în instituţie au fost create condiţiile necesare pentru primirea locuitorilor oraşului şi din satele din apropiere.

Şeful Delegaţiei UE în RM, Ambasadorul Pirkka Tapiola, a declarat că este mândru de rezultatele eforturilor comune.

„Împreună cu ONU şi partenerii noştri suedezi ne-am angajat să modernizăm sistemul de sănătate de pe cele două maluri ale Nistrului şi să extindem cooperarea medicilor. Aceasta are o importanţă majoră pentru îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale. UE va contribui la consolidarea unor asemenea relaţii spre binele pacienţilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Tapiola.

„Cu sprijinul financiar al UE, sunt reparate 20 obiecte cu destinaţie socială”, a spus Coordonatorul rezident ONU, reprezentantul permanent PNUD în Moldova, Dafina Gherceva.

Reprezentanta UNICEF în Moldova, Nune Mangasaryan, a menţionat că „utilaj medical a fost acordat şi Centrului sanitar-epidemiologic din Tiraspol şi altor 140 de instituţii medicale care deservesc 44 localităţi”.

Potrivit spuselor sale, „proiectul facilitează accesul la servicii medicale de calitate pentru femei şi copii, inclusiv îngrijiri prenatale şi imunizare”.

Reconstrucţia policlinicii din Dnestrovsk este unul din numeroasele proiecte realizate pe malul stâng al Nistrului cu sprijinul financiar al UE şi Direcţiei pentru dezvoltare şi cooperare a Suediei în parteneriat cu PNUD, OMS şi UNICEF.

În total pe parcursul anilor 2012-2015 cu eforturile acestor organizaţii au fost reparate trei instituţii perinatale pe malul stâng al Nistrului, cinci au fost dotate cu utilaj, iar cadrele medicale au urmat cursuri de instruire. A fost reparată şi staţia de asistenţă medicală de urgenţă din Bender.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2016.07.21 16:41 Aneta
    Bine face UE ca nu face deferionta intre noi si separatistii...
  2. 2016.07.21 16:45 Lord
    Separatistii eau banii si de la UE si de la Moscova, unde moralitatea lor?
  3. 2016.07.21 18:49 Malai
    Scrieti Va rog, chind sa termina mandatul dl Pirkka Tapiola in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.