Transnistria şi Găgăuzia

​TRANSNISTRIA ESTE DEZAMĂGITĂ DE REZULTATELE ŞEDINŢEI GRUPURILOR DE EXPERŢI PENTRU TRANSPORT FEROVIAR

22 iulie, 2016

Drept inadmisibilă a apreciat partea transnistreană poziţia partenerilor moldoveni la şedinţa grupurilor de experţi pentru transport feroviar şi căi de comunicaţie, desfăşurată în ajun la Oficiul de la Chişinău al Misiunii OSCE cu participarea reprezentanţilor organelor vamale ale părţilor.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la comunicatul Ministerului de Externe al Transnistriei, şedinţa a fost iniţiată de partea transnistreană „în legătură cu situaţia critică de pe piaţa produselor petroliere din Transnistria, apărută în urma blocării de către Moldova şi Ucraina a livrărilor de aceste produse în Transnistria”.

Transnistria a îndemnat participanţii la şedinţă „să revină la schemele logistice de livrare a mărfurilor de pe teritoriul Ucrainei coordonate în martie-iunie 2012, optime pentru operatorii feroviari şi agenţii economici din Transnistria şi RM”.

Însă partea moldovenească, conform comunicatului, intenţionează să lucreze conform schemei noi, coordonată cu parteneri ucraineni, şi insistă ca importatorii din Transnistria să obţină documente permisive ale Moldovei pentru transportarea carburanţilor.

„INFOTAG” precizează: Nici Biroul pentru Reintegrare, nici „Calea Ferată a Moldovei”, nici Guvernul RM nu au prezentat informaţii despre şedinţa dată şi poziţia părţii moldoveneşti.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.07.22 18:35 Simion
    Nici un caz Moldova nu trebue sa da asa drepturi la separatistii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.