Transnistria şi Găgăuzia

​SECURIŞTII DIN TRANSNISTRIA AU DESFĂŞURAT AMPLE EXERCIŢII CU MILITARII RUŞI

28 iulie, 2016

În ajun, în Transnistria, la poligonul Grupului Operativ al Trupelor Ruseşti (GOTR) au fost încheiat un exerciţiu militar amplu de două zile.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la site-ul guvernului transnistrean, exerciţiul s-a desfăşurat atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Militarii au executat cu implicarea tehnicii câteva scenarii de dezarmare a teroriştilor, au demonstrat abilităţi de tragere la tir şi au eliberat ostatici.

Conform scenariului, un grup de terorişti a traversat frontiera şi a încercat să ocupe câteva puncte strategice pentru escaladarea conflictului. Sarcina GOTR şi a Ministerului Apărării a fost de a cauza prejudiciu maximal teroriştilor, de a-i bloca în zona de deplasare pentru a crea condiţii optime pentru unităţile MAI şi KGB în vederea nimicirii inamicului.

În prima zi a exerciţiului, conform estimărilor observatorilor, militarii, prin forţe comune, au localizat cu succes şi au blocat forţele teroriştilor. În a doua – unităţile speciale ale MAI şi KGB „au nimicit teroriştii care au capturat un post de pacificare, au eliberat ostatecii şi au prevenit posibilitatea unor acţiuni teroriste pe teritoriul republicii”.

Preşedintele Guvernului Transnistriei, Pavel Procudin, care a urmărit exerciţiul, a apreciat înalt nivelul de interoperabilitate al militarilor la executarea sarcinilor.

„Noi vedem ce se întâmplă în lume, la frontierele noastre unii flutură armele, astfel că asemenea exerciţii sunt actuale şi importante pentru menţinerea spiritului în trupe”, a spus el.

Potrivit spuselor şefului GOTR, colonelul Dmitri Zelencov, „toate eforturile participanţilor au fost îndreptate spre acţiuni comune şi practica obţinută în cadrul exerciţiului va fi luată în considerare la următorul”.

„Efectivul a demonstrat aptitudinile şi cunoştinţele acumulate. Suntem convinşi că vom putea stopa orice atacuri teroriste la etapa primară. Dacă vorbim despre perspectivele pe viitor, atunci, desigur, asemenea acţiuni trebuie continuare, deoarece terorismul este un rău la nivel global”, a spus el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.