Transnistria şi Găgăuzia

AUTORITĂŢILE RUSE AU IGNORAT SOLICITĂRILE REPETATE ALE MOLDOVEI DE A NU DESFĂŞURA APLICAŢII MILITARE CU TRANSNISTRIA

25 august, 2016

Miercuri Grupul Operativ al Trupelor Ruse în regiunea transnistreană a Moldovei a desfăşurat noi aplicaţii militare comune cu structurile de forţă ale autoproclamatei RMN.

Potrivit unui comunicat al serviciului de presă al Districtului militar de vest al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, citat de agenţia INFOTAG, „la aplicaţiile de stabilire a unei relaţii stabile între structurile de forţă din regiune şi pacificatorii ruşi au fost implicaţi circa 100 de specialişti şi au fost antrenate circa 30 de unităţi de tehnică militară”.

Aplicaţiile militare comune în Transnistria se desfăşoară pentru a treia oară în ultimul timp. Prima dată, aplicaţiile s-au desfăşurat la sfârşitul lui iulie – începutul lui august. În cadrul acestora militarii au trecut râul Nistru cu tehnică blindată, însoţiţi de un avion şi un desant. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM şi-a exprimat îngrijorarea şi a calificat aplicaţiile drept „o demonstrare de forţă şi o provocare la adresa mecanismului de negocieri pentru menţinerea păcii în regiune”.

În opinia Chişinăului, „astfel de acţiuni subminează în mod flagrant suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, principii în favoarea respectării cărora conducerea Federaţiei Ruse s-a pronunţat deschis şi univoc în repetate rânduri”.

Cu toate acestea, la mijlocul lui august au fost desfăşurate noi aplicaţii militare, antiteroriste. Autorităţile Moldovei iarăşi i-au chemat pe reprezentanţii Ambasadei Rusiei şi şi-au exprimat îngrijorarea faţă de cele întâmplate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.08.25 14:14 Fima
    Rusii fac ce vor ei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.