Transnistria şi Găgăuzia

UNIUNEA EUROPEANĂ SPRIJINĂ DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI ÎN GĂGĂUZIA ŞI ÎN RAIONUL TARACLIA

20 octombrie, 2016

Întreprinderile mici şi mijlocii din Găgăuzia şi în raionul Taraclia pot solicita asistenţă financiară din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea afacerii.

Surse din cadrul reprezentanţei PNUD la Chişinău au relatat pentru INFOTAG că prin intermediul programului „Susţinerea Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în UTA Găgăuzia şi Taraclia” (SARD), antreprenorii începători, dar şi cei cu experienţă din regiune pot obţine până la 18,4 mii euro pentru crearea noilor companii şi pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM).

Termenul-limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 15 noiembrie. Aceasta este prima etapă a concursului de proiecte pentru dezvoltarea activităţii de antreprenoriat din Găgăuzia şi raionul Taraclia. Cea de-a doua etapă va fi anunţată la începutul lunii mai 2017.

De finanţare pot beneficia doar persoanele care pot veni cu o contribuţie de 20% din suma solicitată. Pe lângă suportul financiar, antreprenorii selectați vor mai beneficia de îndrumare și consiliere individuală în afaceri pe parcursul unui an.

Programul SARD, finanțat de UE, va organiza, cu ajutorul companiei „Pro-Consulting”, patru sesiuni de informare cu privire la condițiile și modul de desfășurare a concursului, după cum urmează: la Comrat (20 octombrie), Taraclia (21 octombrie), Ceadîr-Lunga (25 octombrie) și Vulcănești (26 octombrie).

Susținerea inițiativelor antreprenoriale locale şi dezvoltarea ÎMM-urilor din Găgăuzia și Taraclia este una din cele trei componente de bază ale Programului SARD. Acesta mai desfășoară activități pentru abilitarea comunităților, renovarea obiectelor de infrastructură şi promovarea cooperării intercomunitare în regiune. Programul SARD, cu un buget în valoare de 6,5 mil. euro, finanţat de UE și implementat de PNUD, își propune să intensifice colaborarea între autoritățile centrale şi cele locale, precum şi între organizațiile regionale din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii și a Republicii Moldova în ansamblu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.