Transnistria şi Găgăuzia

​CONSILIUL MINISTERIAL AL OSCE VA ADOPTA O DECLARAȚIE PRIVIND NEGOCIERILE ÎN REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

09 decembrie, 2016

Reprezentanții participanților în cadrul Conferinței permanente pe probleme politice în procesul de reglementare transnistreană au desfăşurat în ajun consultări pe marginea proiectului de declarație cu privire la negocierile în formatul „5+2”.

Surse din cadrul Biroului pentru Reintegrare au relatat pentru INFOTAG că declaraţia va fi adoptată în cadrul celei de-a 23-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, care vineri îşi încheie lucrările la Hamburg. Din partea Moldovei la consultări a participat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

Reprezentanții mediatorilor și observatorilor în cadrul formatului „5+2” au făcut un schimb de opinii și viziuni pe versiunea, coordonată în prealabil, a proiectului declarației, exprimându-şi speranţa referitor la intensificarea procxesului de negocieri în reglementarea transnistreană.

La reuniune participă delegații din cele 57 state membre ale OSCE, conduse de către miniștrii afacerilor externe. Aceasta oferă participanţilor oportunitatea de a revizui și evalua activitățile organizației, consolidând dialogul în materie de securitate.

Participanţii au analizat rezultatele și progresele înregistrate de către Președinția germană a OSCE pe parcursul exercitării mandatului în anul 2016, inclusiv cele ale Reprezentantului Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt.

Gheorghe Bălan a adus mulţumiri oficialului pentru contribuția substanțială la avansarea dialogului în procesul de negocieri și la stabilirea unei interacțiuni eficiente a tuturor actorilor implicați.

Cord Meier-Klodt l-a prezentat pe Ambasadorul Wolf Dietrich Heim, care va exercita pe durata anului 2017 mandatul de Reprezentant Special al Președinției austriece în OSCE pentru reglementarea transnistreană, urându-i mult succes și asigurarea unei continuităţi prodigioase a proceselor inițiate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.12.09 18:41 Faina
    In asa document trebue sa fie scris clar despre retragerea armatei Rusa din Transnistria.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.