Transnistria şi Găgăuzia

CEC A GĂGĂUZEI NU ESTE ÎMPUTERNICITĂ SĂ NUMEASCĂ NOI MEMBRI AI BIROULUI ELECTORAL DIN COMRAT UNDE AU FOST CONSTATATE ÎNCĂLCĂRI

11 ianuarie, 2017

Preşedintele CEC a Găgăuzei, Ivan Comur, susţine că instituţia pe care o conduce nu este împuternicită să numească noi membri ai biroului electoral Nr. 1 din Comrat, unde au fost constatată coruperea alegătorilor şi fraudarea alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) din 4 decembrie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că legislaţia autonomiei nu prevede procedura prin care CEC formează consiliile şi birourile electorale.

„Pentru a exclude eventuale acuzații, CEC a inițiat o adresare către consiliul municipal Comrat pentru aprobarea componenței consiliilor electorale de circumscripție și a birourilor secțiilor de votare”, a menționat Comur.

Potrivit lui, o altă problemă în desfăşurarea alegerilor repetate în această circumscripţie este lipsa în bugetul autonomiei a mijloacelor financiare în acest sens.

„CEC s-a adresat APG cu o cerere scrisă în vederea modificării și completării legii bugetului și alocării mijloacelor financiare pentru desfășurarea alegerilor la circumscripția nr. 1 din Comrat, dar și în circumscripția nr. 10 din Vulcănești”, a spus el.

INFOTAG precizează: Pe 6 ianuarie, Curtea Supremă de Justiție l-a retras din alegerile în APG pe fostul preşedinte al acesteia, Dmitrii Constantinov şi a decis desfăşurarea alegerilor repetate. CEC urmează să stabilească data scrutinului. Pe 29 decembrie 2016, Curtea de Apel Comrat a validat mandatele a 33 de deputaţi ai APG din totalul de 35 de mandate. De asemenea, nu a fost ales deputatul din circumscripţia Nr. 10 (Vulcăneşti) din cauza prezenţei scăzute la urne.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.11 17:55 Ivan
    Nu cred ca ei vor stabilitatea in moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.