Transnistria şi Găgăuzia

​REPREZENTANTUL SPECIAL AL OSCE PENTRU REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ VA EFECTUA O VIZITĂ LA CHIŞINĂU ŞI TIRASPOL ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

17 ianuarie, 2017

Reprezentantul special al Preşedinţiei OSCE pentru reglementarea transnistreană, ambasadorul Wolf Dietrich Heim, va efectua o vizită la Chişinău şi la Tiraspol în această săptămână.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al OSCE, noul reprezentant special al Preşedinţiei Austriei în OSCE va veni la Chişinău în ziua de marţi. În cadrul vizitei de trei zile, el se va întâlni cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, cu premierul Pavel Filip, cu vicepremierul pentru Reintegrare, reprezentantul politic în procesul de negocieri, Gheorghe Bălan, precum şi cu viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii.

Joi, Wolf Dietrich Heim se va întâlni la Tiraspol cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, cu preşedintele Sovietului Suprem, Alexandr Şcerba, şi cu reprezentantul politic interimar în procesul de negocieri, Vitalii Ignatiev.

În cadrul vizitei, Wolf Dietrich Heim va mai avea întrevederi cu ambasadorii acreditaţi ai Rusiei şi Ucrainei (mediatori), precum şi ai Uniunii Europene şi SUA (observatori) în cadrul eforturilor coordonate ale formatului „5+2”, direcţionate spre susţinerea părţilor în avansarea procesului.

După cum a informat anterior INFOTAG, negocierile în formatul „5+2” nu s-au mai desfăşurat timp de doi ani şi jumătate. În anul 2016, graţie eforturilor preşedinţiei Germaniei în OSCE, au fost desfăşurate câteva întâlniri neformale ale participanţilor la procesul de negocieri, însă negocierile aşa şi nu au fost reluate.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.01.17 17:59 Grigore
    Noi deja vrem si rezultate, toti deja sunt obosit de la convorbiri...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.