Transnistria şi Găgăuzia

​PREŞEDINTELE TRANSNISTRIEI S-A ÎNTÂLNIT CU EPISCOPUL UNEI EPARHII DIN RUSIA

21 februarie, 2017

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit, luni, cu episcopul de Zlatoust şi Satkin din regiunea Celeabinsk, Vichentie.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al liderului de la Tiraspol, vizita episcopului Vichentie în regiune are o importanţă deosebită, deoarece el s-a născut la Bender şi slujirea şi-a început-o la o biserică din oraş.

Krasnoselski a menţionat că Transnistria „întotdeauna a fost şi va rămâne o parte a lumii ruse”.

„Transnistria mereu s-a aflat la răscrucea vectorului din est şi din vest. Cel mai important este că am reuşit să păstrăm pământul nostru ca parte a lumii ruse şi să restabilim aici ortodoxia”, a spus el, menţionând că în prezent în regiune sunt deschise 112 biserici ortodoxe, comparativ cu patru, atunci când a fost formată republica.

Krasnoselski a vorbit şi despre reabilitarea Complexului Memorial de la Bender, unde sunt înmormântaţi peste 5 mii de soldaţi care în ultimii 200 de ani au apărat graniţa Imperiului Rus.

În cadrul discuţiilor, preşedintele transnistrean a menţionat că, în regiune, atitudinea faţă de ortodoxie a fost diferită de-a lungul timpului, însă „Transnistria trăieşte cu ziua de azi, în care se respectă credinţa ortodoxă şi moralitatea”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.