Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE PARLAMENTULUI CONSIDERĂ CĂ EXISTĂ PREMISE PENTRU SOLUŢIONAREA PROBLEMEI TRANSNISTRENE

20 martie, 2017

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că Moldova dispune de premise pentru soluţionarea problemei transnistrene. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Consider că există premise pentru soluţionarea acestei probleme. Când ne-am întâlnit împreună cu Preşedinte şi prim-ministrul, nu am putut găsi compromisuri în multe probleme. Însă în privinţa reglementării transnistrene, noi am convenit să venim cu o poziţie comună. A fost creată o comisie, care deja a început să activeze”, a spus Candu.

Potrivit lui, toţi experţii internaţionali recunosc că, „dintre toate conflictele existente, diferendul transnistrean este cel mai aproape de a fi soluţionat”.

„Avem şi susţinerea participanţilor la procesul de negocieri. Ce-i drept, mai puţin din partea Rusiei, însă toţi sunt de acord că problema poate fi soluţionată. Acum, când în regiune sunt atâtea probleme şi neplăceri, pentru toţi ar fi mai bine să fie creată o mică „istorie de succes”, ca un exemplu că toate probleme au o rezolvare”, a menţionat speakerul.

El a subliniat că Republica Moldova va depune eforturi pentru a găsi căi de soluţionare a problemei.

„Toţi avem nevoie de aceasta: şi locuitorii regiunii, şi noi, căci nereglementarea conflictului transnistrean este o barieră în dezvoltarea RM în general”, a spus Candu.

Întrebat de jurnalişti despre realizarea iniţiativei PDM privind votul uninominal, el a spus că, în acest caz, pentru Transnistria vor fi locuri vacante în Parlamentul Moldovei.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.03.21 08:32 Simion
    Vse eto pustie slova i bilishe NICEGO!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.