Transnistria şi Găgăuzia

​PENSIONARII DIN TRANSNISTRIA VOR PRIMI ÎN SFÂRŞIT ADAOSUL LA PENSII, OFERIT DE RUSIA

19 aprilie, 2017

În Transnistria a ajuns o nouă tranşă a ajutorului umanitar din partea Rusiei, pe care pensionarii din regiune îl aşteaptă de la începutul anului. Despre aceasta s-a discutat în ajun la întrevederea preşedintelui Guvernului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, cu ministrul Protecţiei Sociale şi Muncii, Elena Culicenko.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul executivului din regiune, premierul transnistrean a menţionat că în acest an tranşa a sosit târziu „din motive tehnice”.

„Ştim că pensionarii aşteaptă aceşti bani. Pentru ei sunt foarte importanţi. De aceea, vă rog, nu tergiversaţi cu aceasta şi începeţi achitările cât mai curând”, a spus el.

Elena Culicenko a menţionat că a fost deja elaborat mecanismul prin care vor fi efectuate plăţile, iar achitările vor începe conform graficului stabilit de eliberare a pensiilor, pe 20 aprilie.

„Tranşa debursată este pentru prima jumătate de an, de aceea pensionarii vor primi odată cu pensia şi plăţile pentru ianuarie, februarie, martie şi aprilie, iar apoi conform graficului”, a spus ministrul, precizând că în acest an adaosul va constitui 150 ruble ($13,2) lunar.

Mărimea tranşei debursate nu este anunţată, însă, având în vedere că în regiune sunt circa 140 mii de pensionari, Transnistria a primit din partea Rusiei nu mai puţin de $11 mil.

După cum a informat anterior INFOTAG, Rusia oferă asistenţă financiară pentru achitarea adaosurilor la pensii din anul 2008, pe când Vladimir Putin era premier. Din acest motiv, în Transnistria acest adaos mai este numit „pensia lui Putin”. În a doua jumătate a anului 2016, mărimea acesteia era de 175 ruble.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.04.19 17:10 Iurie
    Donjdalisi...
  2. 2017.04.19 17:18 Stas
    It means that they love rashes peaple and Russia.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.