Transnistria şi Găgăuzia

RUSIA ÎŞI MENŢINE CU GREU POZIŢIILE ÎN TRANSNISTRIA ÎN CONDIŢIILE IZOLĂRII REGIUNII – JURNALIST UCRAINEAN

25 iulie, 2017

În situaţia actuală, este prea puţin probabil că Rusia va reuşi să-şi menţină poziţiile în Transnistria, având în vedere doar apărarea pasivă în condiţiile izolării externe totale a regiunii, consideră jurnalist şi analistul politic din Ucraina, Iurii Selivanov.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un articol publicat pe site-ul agenţiei Regnum, el susţine că această situaţie este determinată de „susţinerea suficient de mare, deşi indirectă, a Chişinăului din partea României, NATO şi Ucrainei” şi recomandă staffului general al Rusiei să se concentreze pe găsirea „unor soluţii alternative şi asimetrice”.

Jurnalistul, care a plecat în Rusia şi critică de acolo autorităţile Ucrainei, consideră că aici „diapazonul posibilităţilor este destul de mare”.

„De la influenţa armată asupra regimului de la Kiev şi asupra altor segmente de contact pentru ca să deblocheze Transnistria şi să asigure transferul forţelor ruseşti necesare, până la spargerea directă a barierelor militare pe care Kivul le-a pus în calea Rusiei şi stabilirea cu forţa „a unui drum strategic” spre Tiraspol. Sau sub formă de punte aeriană peste Ucraina cu „forţarea la pace” a sistemelor de apărare antirachetă sau în formatul unei operaţiuni combinate de desanţi dinspre Marea Neagră, care se află la doar o sută de kilometri de Tiraspol”, a menţionat el.

Jurnalistul recunoaşte că „toate acestea arată astăzi prea fantastic, dar situaţia militaro-politică în dinamica geopolitică actuală are particularitatea de a se schimba într-un timp restrâns şi ceea ce ieri părea absolut imposibil mâine va necesita măsuri adecvate şi destul de eficiente”.

El a amintit de afirmaţia Preşedintelui rus Vladimir Putin, precum că Rusia s-a retras într-atât de mult, încât mai mult nu are unde se retrage şi trage concluzia că „în această abordare a preşedintelui cedarea Transnistriei evident că nu se înscrie”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.25 16:28 Nic
    Nu i zalepil onzalepuhu...
  2. 2017.07.25 16:30 Zinaida
    Azi asa ceva nu se poate!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.