Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA MIZEAZĂ PE MENŢINEREA REGIMULUI ACTUAL DE COMERŢ CU UE

26 iulie, 2017

Transnistria mizează pe menţinerea regimului actual de comerţ liber cu UE. Acest subiect a fost discutat în ajun la întrevederea de la Tiraspol a prim-ministrului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, cu şeful Delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, care îşi încheie misiunea diplomatică în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul executivului transnistrean, premierul a menţionat consolidarea cooperării între Transnistria şi Uniunea Europeană în ultimii ani, care, în general, s-a axat pe aspecte economice, deoarece în structura exporturilor transnistrene, piaţa UE ocupă peste 30% (iar ţinând cont de Ucraina şi Moldova, care dispun de acorduri de asociere, ponderea este de peste 60% - „I.”).

Interlocutorii au apreciat pozitiv vizita recentă în Transnistria a reprezentanţilor companiei germane de consultanţă „Berlin Economics”, în cadrul căreia a fost stabilit programul de cooperare în domeniul experţilor pe anul viitor.

INFOTAG precizează: Autorităţile Transnistriei tind spre aderarea la Rusia şi integrarea în Uniunea Eurasiatică, de aceea nu au participat la pregătirea şi semnarea Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv a Acordului de Liber Schimb. În acelaşi timp, agenţii economici din regiune beneficiază de regimul de comerţ liber cu UE, oferit Moldovei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.