Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANŢII MOLDOVEI LA CUC ÎNDEAMNĂ COLEGII SĂ SE ABŢINĂ DE LA ACŢIUNI CARE POT DESTABILIZA REGIUNEA

28 iulie, 2017

Reprezentanţii Moldovei la Comisia Unificată de Control (CUC) au făcut apel către toate delegaţiile ca pe timpul concediului estival să se abţină de la acţiuni unilaterale care ar putea duce la destabilizarea situaţiei în perimetrul Zonei de Securitate.

Potrivit agenţiei INFOTAG, apelul a survenit în contextul informaţiei oficiale publicate pe site-ul Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, precum că efectivul din cadrul Grupului operativ al trupelor ruse (GOTR) care staţionează în Transnistria a început pregătirile pentru un exerciţiu militar ce prevede forţarea râului Nistru. Exerciţiul militar ar urma să se desfăşoare la sfârşitul acestei luni, unde vor fi implicaţi 50 de militari, tehnică de luptă, inclusiv blindate.

În opinia reprezentanţilor Moldovei la CUC, atribuţiile declarate ale GOTR nu prevăd traversarea obstacolelor de apă, în special, în Zona de Securitate.

"Acţiunile unilaterale programate de GOTR, care, conform Acordului din 21 iulie 1992, trebuie să respecte neutralitatea, ar putea distorsiona şi compromite operaţiunea de pacificare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova", se arată în comunicat.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.07.28 17:11 Fima
    Nu sa fie nimic bun in timpu urmator...
  2. 2017.07.29 16:11 David
    Ei vor sarbatoarea chind noi suntem trist chiar prea trist.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.