Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTRIAN CONSIDERĂ EVENIMENTELE DIN ANUL 1992 DREPT O "AGRESIUNE ARMATĂ DIN PARTEA MOLDOVEI"

01 august, 2017

Președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, consideră că evenimentele produse în anul 1992 "nu au fost un conflict, ci o agresiune armată a Moldovei împotriva Transnistriei".

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni seara în cadrul ceremoniei de înmânare a disticțiilor cu ocazia celebrării la Tiraspol, la data de 1 august, a "Zilei de comemorare a celei de a 25-a aniversare de la agresiunile armate a Moldovei împotriva Transnistriei".

„Punctul culminant al agresiunilor Moldovei împotriva republicii noastre a avut loc la 19 iunie 1992, atunci când la Bender a început lupta, după care urmat introducerea pe teritoriu a pacificatorilor ruși", a declarat liderul de la Tiraspol, încrezut că „fără acțiunile întreprinse de poporul transnistrean nu ar fi existat nici operațiunea de menținere a păcii".

Potrivit lui,"unindu-se poporul transnistrian a supraviețuit și a obținut victorie. Cu toate acestea, Moldova încă mai are dorința de a se răsbuna și de a întoarce timpul înapoi".

"Ne bazăm pe pacificatori, dar, totodată, trebuie și singuri să fim gata să apărăm republica", a spus Vadim Krasnoselski, în același timp menționând că "Transnistria dorește să trăiască în pace cu vecinii săi - Moldova și Ucraina".

El este convins că dacă va avea loc integrarea promavată de Chișinău - "Transnistria și poporul transnistrin nu va mai exista".

"Viitorul nostru depinde direct de independență. Independența înseamnă securitate. În acest sens nu cedăm, în restul subiectelor putem ajunge la un compromis. Urmând scopul principal, desigur, trebuie să ascultăm negociatorii din ambele părți, dar cel mai important trebuie să auzim poporul. Doar atunci în Transnistria va fi totul bine", a spus liderul de la Tiraspol.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.