Transnistria şi Găgăuzia

UN INVESTITOR DIN ITALIA CONSTRUIEȘTE LA DUBĂSARI UN ELEVATOR PENTRU GRÂU CU O CAPACITATE DE 32 MII TONE

10 august, 2017

Fermierul din Italia, Roberto Guardigli, construiești la Dubăsari un elevator pentru cereale cu o capacitate de 32 de mii tone. Italianul s-a mutat în regiunea transnistreană acum zece ani și a pornit propria afacere, arendând un teren de 9,3 mii hectare.

Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la mass-media locală, proiectul cu un buget de circa 2,5 mil. euro este prevăzut pentru o perioadă de doi ani. Construcția a început în luna mai. Până în septembrie este planificată instalarea a patru din cele opt turnuri. Echipamentul pentru curățare și uscare a grâului și două turnuri cu o capacitate de 4 mii tone fiecare deja au fost instalate. Datorită mecanizării, procesul de uscare va fi mai rapid.

Fermierul italian cu partenerii crește grâu, orz, floarea soarelui, porumb, in. Acesta a angajat circa 100 persoane. Produsele cultivate sunt vândute prin portul „Giurgiulești”, precum și porturile ucrainene Odessa și Reni. Dar, transportarea și, în special, vămuirea este costisitoare, deoarece este necesară întocmirea documentelor și în Transnistria și în Moldova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.08.16 08:32 Pavel
    Bravo! mult succes

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.