Transnistria şi Găgăuzia

IGOR DODON CONSIDERĂ CĂ ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN 2020 TREBUIE SĂ AIBĂ LOC CU PARTICIPAREA LOCUITORILOR DIN TRANSNISTRIA

04 septembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon consideră că alegerile prezidenţiale din anul 2020 trebuie să aibă loc cu participarea locuitorilor din Transnistria. Potrivit agenţiei INFOTAG, declaraţia a fost făcută vineri seara într-o emisiune la postul de televiziune NTV-Moldova.

Șeful statului consideră că o asemenea sarcină este „destul de reală”.

„Pentru aceasta, este necesar ca alegerile parlamentare din anul 2018 să fie câștigate de forțele sănătoase, de susținători ai consolidării statalității Moldovei și reintegrării țării. Sunt sigur că aşa şi se va întâmpla. Atunci vom putea, în 2019, să ne pregătim serios pentru unificarea țării. Principalul lucru este că acest lucru îl doresc cetățenii de pe două maluri ale Nistrului”, a declarat Dodon.

Potrivit lui, viitoarea conducere a Republicii Moldova trebuie să lucreze la această „strategie 2020”.

„Vom lucra, vom elabora un concept de reintegrare. Va trebui să organizăm un referendum pentru a aproba acest concept și a adopta o nouă Constituție a țării unite. Nu știu care va fi conceptul de reintegrare – federație sau altceva. Poporul va decide acest lucru”, a spus Președintele.

El a mai spus că în următoarele săptămâni intenționează să se întâlnească cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

„Sper că până atunci Transnistria va răspunde cel puțin la una din propunerile noastre. Am coordonat cu guvernul soluționarea problemelor care îi îngrijorează pe locuitorii Transnistriei. Aceasta se referă la restabilirea comunicațiilor telefonice între cele două maluri ale Nistrului, recunoașterea diplomelor transnistrene de studii și înregistrarea automobilelor cu numere transnistrene. I-am transmis propunerile de compromis lui Vadim Krasnolselski la ultima întâlnire. Dar nu am primit încă un răspuns”, a spus Dodon.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.04 17:49 Tim
    O aiurit cu totul presedintele!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.