Transnistria şi Găgăuzia

​ REPREZENTANTUL SPECIAL AL OSCE: ÎNTREVEDEREA ÎN FORMATUL „5+2” AR PUTEA AVEA LOC ÎN LUNA OCTOMBRIE

08 septembrie, 2017

Şedinţa „Reuniunii permanente…” în formatul „5+2” ar putea avea loc în luna octombrie, iar următoarea întâlnire – în noiembrie, susţine Reprezentantul special al Preşedinţiei în exerciţiu a Austriei în OSCE, Wolf Dietrich Heim.


Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al Transnistriei, despre aceasta el a declarat joi, la întrevederea de la Tiraspol cu ministru de Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

Wolf Dietrich Heim a reiterat poziţia consecventă a Preşedinţiei OSCE privind necesitatea creării din timp a condiţiilor favorabile pentru organizarea întâlnirii în formatul „5+2”.

„Am făcut progrese în plan tehnic, dar este nevoie de voință politică pentru a formaliza acordurile care pot fi realizate. Ambele părți trebuie să demonstreze mai multă flexibilitate, mai mult curaj și un angajament de a pune în practică acordurile tehnice”, a evidenţiat el.

Ignatiev i-a reproşat diplomatului că în cele nouă luni de activitate a Președinției austriece ar fi putut avea loc o serie de întâlniri la nivelul „Reuniunii permanente...”, și „unii ar putea conduce la rezultate practice concrete”.

Potrivit lui, „în multe domenii de interacțiune între experții de profil există variante tehnice bine dezvoltate de soluții la probleme, dar persistă un şir de contradicții care necesită un impuls politic concret din partea Moldovei, care continuă să dea dovadă de lipsă de concentrare asupra discuțiilor regulate, compromise și productive"”

„Atmosfera dialogului dintre Transnistria și Moldova se agravează critic din cauza acțiunilor restrictive unilaterale ale părții moldovenești”, a spus el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.08 12:42 David
    Chind sa fie deja statut pentru Transnistria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.