Transnistria şi Găgăuzia

UN EXPERT RUS CONSIDERĂ CĂ MOLDOVA ŞI UCRAINA ÎNCEARCĂ SĂ TENSIONEZE SITUAŢIA ÎN TRANSNISTRIA LA INDICAŢIA OCCIDENTULUI

15 septembrie, 2017

Expertul rus, membrul corespondent al Academiei Ruse a Ştiinţelor Naturale, Konstantin Sokolov, consideră că „Moldova şi Ucraina încearcă să tensioneze situaţia în Transnistria nu din proprie iniţiativă, ci la indicaţia Occidentului”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-un interviu pentru publicaţia germană Deutsche Welle.

Potrivit lui, tensiunea în Transnistria creşte în paralel cu acutizarea relaţiilor între Rusia şi SUA.

„Acum relațiile cu NATO devin din ce în ce mai acute și probabil că situația va continua să se agraveze. Un punct de tensiune poate deveni Transnistria, care se află acum practic într-o blocadă, căci grănicerii moldoveni au fost puşi pe teritoriul Ucrainei. Dacă situaţia se va dezlănţui, atunci vor merge acolo şi voluntari din Ucraina și din Rusia, iar regiunea se poate transforma într-un punct fierbinte”, a spus Sokolov.

În opinia sa, „în prezent există un sistem de pregătire din partea Occidentului a provocărilor internaționale majore împotriva Rusiei".

„În acest context, speranțele pentru un viitor mai luminos în relațiile cu NATO devin din ce în ce mai puțin”, a spus expertul.

El a amintit că Moscova a menţionat posibilitatea îmbunătățirii relațiilor cu NATO în următorii doi ani și s-a pronunţat pentru revenirea la dialog în cadrul Consiliului Rusia-NATO.

„Declarația părții rusești este de natura unui mesaj politic, adică suntem pregătiți pentru interacțiune. E greu să spunem ce va răspunde Occidentul la propunerea noastre, deoarece își menține constant cursul spre confruntarea cu Rusia”, a subliniat Sokolov.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.15 15:40 Stas
    Noi nu suntem de acord, de ce ei fara voia nostra stau in Transnistria?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.