Transnistria şi Găgăuzia

PAVEL FILIP: DEZBATEREA PROBLEMEI RETRAGERII TRUPELOR RUSE DIN MOLDOVA ÎN CADRUL ONU VA CONTRIBUI LA REGLEMENTAREA TRANSNISTREANĂ

22 septembrie, 2017

O dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale a ONU a problemei retragerii trupelor ruse din Moldova va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean, susţine prim-ministrul Pavel Filip.

Surse din cadrul Guvernului au relatat pentru INFOTAG că această opinie premierul a exprimat-o la întrevederea, la New York, cu preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.

Premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova, menţionând că Chişinăul nu doreşte politizarea acestei chestiuni, dar insistă demult pe retragerea trupelor ruse în conformitate cu hotărârile Summit-ului de la Istanbul din 1999, iar discuţiile deschise pe platforma ONU să fie utile pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Prim-ministrul l-a felicitat pe ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, cu ocazia alegerii sale în funcția de președinte al Adunării Generale și i-a urat succes în realizarea obiectivelor propuse. De asemenea, Pavel Filip a spus că Republica Moldova susține eforturile de reformare a organizației și de promovare a unor decizii care să servească interesul comun al umanității.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.09.23 11:59 Stas
    Russia primeste pilule din toate pertile.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.