Transnistria şi Găgăuzia

PARTIDUL COMUNIST DIN TRANSNISTRIA ANUNŢĂ DESPRE PREVENIREA UNEI TENTATIVE DE ASASINARE A LIDERULUI SĂU, OLEG HORJAN

16 octombrie, 2017

În noaptea de duminică a fost prevenită o tentativă de asasinare a liderului Partidului Comunist din Transnistria, deputatului Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Oleg Horjan.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează pe site-ul partidului, potrivit căruia informaţia despre prevenirea tentativei de asasinat „a fost confirmată de mai multe surse de rang înalt din federaţia Rusă”.

„Informaţiile despre pregătirea atentatului au fost inițial cunoscute reprezentanților serviciilor speciale rusești, care au reuşit să ajungă prin canalelelor la comanditarii crimei din Transnistria și să-i convingă să renunţe la executarea ei. Despre cele întâmplate a fost deja informată conducerea Dumei de Stat, iar în timpul apropiat problema va fi ridicată la nivelul conducerii FR”, notează comuniștii.

Ei atrag atenția asupra faptului că Horjan este singurul deputat din SS care a cerut investigarea imparțială și deschisă a accidentului rutier de rezonanţă din Parcani, în care a murit o adolescentă de 15 ani. O săptămână mai târziu, împotriva liderului comuniștilor a fost dezlănțuită o persecuție fără precedent în mass-media controlată de autorități pentru întâlnirea lui cu președintele Moldovei, Igor Dodon.

În ajunul tentativei de asasinare, Horjan a oferit un interviu amănunțit, în care vorbea direct despre cei care au comandat persecuția și motivele lor. După aceea, au început să apară informații că imunitatea sa va fi ridicată la următoarea şedinţă a SS și că va fi arestat imediat.

Duminică, liderul comuniștilor transnistreni a avut o convorbire telefonică cu președintele Comitetului Central al Partidului Comuniştilor, liderul fracțiunii Partidului Comuniștilor în Duma de Stat, Gennadii Ziuganov, și cu deputatul Kazbek Taysaev.

„Comuniștii ruși și-a exprimat sprijinul pentru Horjan, dând asigurări că vor face tot posibilul pentru a opri dezmăţul anticomunist în Transnistria și pentru a preveni tentativele de răfuială fizică cu comuniștii”, menţionează Partidul Comunist din Transnistria.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2017.10.16 13:19 Alexei
    Nu cred ca totul afost anume asa.
  2. 2017.10.16 16:16 Liviu
    Ca si la noi comunistii la dinsii nu au puterea si stima in societatea...
  3. 2017.10.16 16:19 Olga
    Ce asta, clar, - piar...
  4. 2017.11.15 01:44 Natalya
    Se pare ca a avut un cosmar.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.