Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA S-A PLÂNS UNIUNII EUROPENE DE RESTRICŢII DIN PARTEA MOLDOVEI

19 octombrie, 2017

Transnistria este interesată în extinderea relaţiilor comerciale cu Uniunea Europeană. O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele guvernului autoproclamatei RMN, Alexandr Martînov, care s-a întâlnit în ajun cu o delegaţie a UE, condusă de şeful de unitate din cadrul Directoratului general pentru Comerț al Comisiei Europene, Petros Sourmelis.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul executivului transnistrean, la întrevedere a fost abordată „situaţia actuală a cooperării comercial-economice între Transnistria şi Uniunea Europeană, precum şi problemele cu care se confruntă întreprinderile transnistrene la exportul producţiei pe pieţe UE”.

„Suntem interesați să menținem aceste relații și să extindem cooperarea comercială cu Uniunea Europeană. Vorbesc atât din partea guvernului, cât și din partea antreprenorilor transnistreni”, a spus premierul.

Președintele Uniunii Industriștilor și Agrarienilor din regiune, Iurie Ceban, a atras atenția asupra restricţiilor impuse în activitatea de politică externă a Transnistriei de către vecini – Moldova și Ucraina. Printre acestea el a menţionat instituirea controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trece „Cuciurgan”. Totodată, el susţine că autoritățile vamale din RM au adoptat o serie de măsuri restrictive unilaterale, în urma cărora „agenții economici din Transnistria se confruntă cu administrarea discriminatorie faţă cerințele de import, export și tranzit de mărfuri”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.