Transnistria şi Găgăuzia

PREŞEDINTELE INTENŢIONEAZĂ SĂ DESCHIDĂ „BIROURI PUBLICE” PENTRU STABILIREA UNUI DIALOG CU LOCUITORII DIN TRANSNISTRIA

09 noiembrie, 2017

Preşedintele Igor Dodon intenţionează să deschidă „birouri publice” pentru stabilirea unui dialog direct cu locuitorii din stânga Nistrului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris miercuri pe pagina sa de facebook.

„Ținând cont de adresările multiple ale locuitorilor Moldovei din raioanele de pe ambele maluri ale Nistrului, am convocat o ședință de lucru cu responsabili din cadrul Aparatului Preşedintelui pe problema deschiderii unor birouri publice pentru stabilirea unui dialog direct cu locuitorii orașelor şi satelor din aceste raioane, inclusiv localitățile din Transnistria”, a menţionat Dodon.

Potrivit lui, activitatea birourilor publice are menirea „să elimine barierele birocratice, să sporească eficienta şi operativitatea administraţiei Preşedintelui în cazurile de acordare a asistenţei necesare locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului”.

„La prima etapă, se planifică deschiderea acestor birouri în oraşul Rezina, în satul Coșnița şi satul Varniţa. Nu este exclus că, în continuarea acestei activităţi, astfel de birouri vor fi deschise în majoritatea raioanelor Republicii Moldova”, a subliniat Dodon.

După cum a informat anterior INFOTAG, la alegerile din 2018 în Parlamentul Moldovei, pentru locuitorii din regiunea transnistreană vor fi constituite două circumscripţii electorale. Secţiile de votare pentru locuitori din stânga Nistrului vor fi deschise pe malul drept al râului. În turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova au participat circa 17 mii de locuitori din Transnistria. Aceasta a fost cea mai activă participare a transnistrenilor la alegerile pentru Moldova după anul 1990. potrivit datelor oficiale, circa 300 mii de locuitori ai Transnistriei deţin cetăţenia Moldovei.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.09 11:38 Polina
    Bravo lui Sova, este pas corect!
  2. 2017.11.09 11:56 Jora
    Cu asa servicii dl Dodon sa fie dusmanul numer unu la separatistii din Tiraspol...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.