CREDITE AGRO

Transnistria şi Găgăuzia

FOSTUL LIDER DE LA TIRASPOL ÎNDEAMNĂ TRANSNISTRENII SĂ SE ALĂTURE MITINGULUI DE PROTEST AL COMUNIȘTILOR

10 noiembrie, 2017
<mt_str50>

Fostul președinte al Transnistriei, Evghenii Șevciuk, a îndemnat locuitorii din regiune să se alăture acțiunii de protest pe care o va desfășura Partidul Comunist Transnistrean pe 11 noiembrie la Tiraspol.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a comunicat într-un mesaj video făcut lângă râul Neva din Sankt-Petersburg că acțiunea poate fi continuată prin „pichetarea instituțiilor publice, precum și trecerea tuturor muncitorilor la grevă pe o perioadă nedeterminată”.

El a criticat autoritățile actuale din Transnistria pentru „deprecierea cu 40% a rublei locale față de valutele principale, pentru creșterea dublă a prețurilor la medicamente și la unele dintre produsele de primă necesitate”.

„Acesta nu e sfârşitul, urmează falimentul politic și economic al puterii oligarhice. Deja de un an la putere se află actualul președinte (Vadim Krasnoselski – „I.”), care a mai fost în Sovietul Suprem timp de doi ani. Situația din Transnistria continuă să se agraveze. În schimb, fluxul mărfurilor de contrabandă din Ucraina crește. Unii experți spun că dublu. Oligarhii își continuă activitățile ilegale”, consideră Șevciuk, care îndeamnă președintele şi Sovietul Suprem „să-şi dea demisia”.

Potrivit lui, „numai poporul este capabil să stabilească ordinea în Transnistria, dar nu oligarhul (Victor) Gușan (șeful „Sheriff”, care deţine monopolul în regiune – „I.”)”.

Fostul lider de la Tiraspol este sigur că doar „alegerile anticipate ale SS și ale președintelui pot opri haosul din republică”.

INFOTAG precizează: La sfârșitul lunii iunie, Sovietul Suprem al Transnistriei a decis să-l priveze pe Șevciuk de imunitate, permițând ca fostul președinte să fie tras la răspundere penală. În aceeași zi, Șevciuk a părăsit Transnistria, plecând la Chișinău sub pretextul că „se pregătea asasinarea sa”, planificată de șeful holdingului „Sheriff”. În Transnistria au fost deschise șase dosare penale pe numele lui. La sfârșitul lunii iulie, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a preluat protecția asupra lui Șevciuk și a membrilor familiei sale. Apoi el a părăsit republica.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.11.10 10:17 Vica
    Jenea, ti zdesi ne prav!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player