Transnistria şi Găgăuzia

LA ÎNCEPUTUL LUNII NOIEMBRIE, CHELTUIELILE BUGETULUI TRANSNISTREAN AU DEPĂŞIT VENITURILE CU 763,5 MIL. RUBLE

26 noiembrie, 2017

La începutul lunii noiembrie, încasările în bugetul consolidat al Transnistriei au constituit 3,14 mlrd. ruble ($209,1 mil.), ceea ce este cu 4,4% sau cu 133,1 mil. ruble mai mult faţă de perioada similară a anului 2016.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Ministerului Finanţelor din regiune, veniturile din încasările fiscale au ajuns la 2,699 mlrd. lei şi au crescut cu 4,9% sau cu 126,4 mil. ruble. Veniturile nefiscale s-au majorat cu 1,5% faţă de anul trecut, până la 440,4 mil. ruble.

Experţii de la minister susţin că majorarea este determinată de "creşterea activităţii economice în sectorul real al economiei".

În acelaşi timp, ei recunosc că, "în pofida majorării veniturilor, chiar şi în contextul înăspririi politicii de cheltuire a mijloacelor, nivelul dezechilibrului bugetului de stat rămâne înalt".

Potrivit datelor preliminare, cheltuielile bugetului în domeniul protecţiei sociale depăşesc 3,903 mil. ruble ($260,2 mil.), constituind 99,1% din nivelul anului trecut.

Deficitul în sumă de 763,5 mil. ruble a fost acoperit, în principal, din mijloacele depuse în "contul de gaz", unde ajung banii consumatorilor pentru consumul de gaz, şi din ajutorul oferit de Rusia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.