Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL TRANSNISTRIEI A RESPINS CATEGORIC IMPLICAREA OLIGARHILOR ÎN ULTIMELE ÎNŢELEGERI CU CHIŞINĂUL

01 decembrie, 2017

Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a respins categoric informaţiile privind implicarea în ultimele înţelegeri dintre Chișinău și Tiraspol a oligarhilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat în ajun, o conferință de presă privind rezultatele primului an de mandat în funcția de șef al regiunii.

„Aceasta este o decizie de echipă, din care fac parte reprezentanți ai Ministerului de Externe, membri ai grupurilor de lucru, președintele, consilieri. Acei oameni care spun acest lucru nu cunosc nimic sau distorsionează informaţiile. Dacă voi afla cine se află în spatele acestui lucru, vă asigur că le voi numi. Scopul acestor persoane este de a dezbina societatea transnistreană, de a pune la îndoială acordurile încheiate”, a fost liderul de la Tiraspol indignat.

El a calificat drept nefondate acuzațiile că „cineva s-a înţeles cu altcineva despre ceva, că a trădat interesele (Transnistriei – „I.”)”, subliniind că măsurile luate înseamnă „consolidarea intereselor țării, consolidarea statalității transnistrene”.

Referindu-se la subiectul cooperării cu autorităţile Moldovei, Krasnoselski a menţionat că este dispus să desfăşoare negocieri cu orice politician din dreapta Nistrului.

El regretă că Preşedintele RM, Igor Dodon, cu care s-a întâlnit în ianuarie şi în martie, „în decurs de opt luni şi-a schimbat poziţia deja de patru ori”.

„Inilţial el vorbea despre federație, apoi despre autonomie, apoi despre statut special. Acum iarăşi vorbeşte despre autonomie fără sens interior. Poziția sistemică a Transnistriei se bazează pe norme juridice. În primul rând, noi avem propriul nostru destin, iar problemele de independență sunt foarte specifice”, consideră liderul transnistrean.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.