Transnistria şi Găgăuzia

OPOZIŢIA DIN TRANSNISTRIA VA CONTINUA ACŢIUNILE DE PROTEST

01 decembrie, 2017

Opoziţia din Transnistria va continua acţiunile de protest. Decizia a fost luată la şedinţa consiliului de coordonare a Uniunii forţelor de opoziţie din Transnistria, reuniunea fiind condusă de preşedintele Partidului Comunist Transnistrean, deputatul Sovietului Suprem, Oleg Horjan.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul partidului, Horjan a vorbit despre „situaţia economică dezastruoasă în care a ajuns Transnistria după venire noii guvernări”, a amintit de promisiunile echipei preşedintelui actual înainte de alegeri şi de acţiunile absolut contrare pe care le-a făcut aceasta de la începutul anului”.

„În decurs de câteva luni, guvernarea şi-a ridicat împotrivă majoritatea absolută a transnistrenilor, care astăzi au ajuns practic la limita foametei. Dar cel mai grav lucru este că aceşti „neprofesionişti” au reuşit să degradeze relaţiile Transnistriei cu Rusia. La canalele de televiziune rusești se vorbeşte direct despre păpuşarii oligarhi transnistreni și despre suspiciunile privind trădarea intereselor Transnistriei și Rusiei în regiune. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că Moscova pe tot parcursul anului refuză să acorde Tiraspolului asistență financiară suplimentară”, a spus el.

Horjan a propus ca următoarele acţiuni de protest să nu aibă un caracter general, ci să fie adresate anumitor funcţionari din diferite instituţii.

INFOTAG precizează: La 11 noiembrie, la un miting în centrul Tiraspolului s-au adunat câteva sute de persoane, în special, pensionari, care au critigat autorităţile.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.01 19:03 Serafim
    La noi in Moldova opozitiea foarte slaba, da la dinsii nici ca la noi.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.