Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA ŞI ASOCIAŢIA „DELOVAIA ROSSIA” AU ÎNCHEIAT UN MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE

06 decembrie, 2017

Guvernul, Camera de Comerţ şi Industrie a Transnistriei şi asociaţia oştească „Delovaia Rossia” au încheiat marţi un memorandum trilateral de înţelegere şi cooperare.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la presa din regiune, acordul a fost semnat la Moscova de şeful guvernului, Alexandr Martînov, preşedintele CCI, Iurii Ganin, şi preşedintele asociaţiei ruse, Aleksei Repik.

Martînov a spus că semnarea memorandumului este „începutul unui nou drum”, iar specialiştii de la „Delovaia Rossia” sunt dispuşi să ofere asistență multilaterală în ceea ce privește promovarea mărfurilor transnistrene pe piața rusă”.

„În cele din urmă, toate acestea vor da un nou impuls dezvoltării economiei transnistrene, vor contribui la crearea locurilor de muncă şi la creșterea veniturilor bugetului de stat, la reducerea deficitului”, a spus șeful guvernului transnistrean.

Documentul a fost semnat în cadrul dialogului de afaceri al antreprenorilor din Rusia și Transnistria, organizat de „Delovaia Rossia”.

Din delegația transnistreană fac parte reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Resurselor Naturale, precum și ai mediului de afaceri din stânga Nistrului – fabrica de vinuri „KVINT”, compania de textile „Tirotex”, fabrica de conserve din Camenca.

Din partea Rusiei la eveniment participă președintele organizației, Aleksei Repik, ambasadorul de afaceri al „Delovaia Rossia” în Moldova și în Transnistria, Igor Ceaika, precum şi reprezentanţi ai guvernului regiunii Moscova și comunității de afaceri din Rusia.

La dialog participă şi delegaţi din partea Moldovei: deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc, și consilierul Președintelui pe probleme economice, Elena Gorelova.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.06 14:36 Grogore
    Ei saracii numai cu Rusia pot sa faca ceva, tot altii stau cu noi, cu Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.