Transnistria şi Găgăuzia

OPOZIŢIA DIN TRANSNISTRIA VA DESFĂŞURA ACŢIUNI DE PROTEST FAŢĂ DE SCĂDEREA NIVELULUI DE TRAI AL LOCUITORILOR DIN REGIUNE

12 decembrie, 2017

Consiliul coordonator al Uniunii forţelor de opoziţie din Transnistria organizează „o serie de pichetări ale instituţiilor de stat ale republicii cu solicitarea de a creşte nivelul de trai al cetăţenilor republicii, iar autorităţile să-şi îndeplinească promisiunile electorale”.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Partidului Comunist din Transnistria (PCT), în acest scop a fost trimisă o notificare administraţiei de la Tiraspol cu privire la intenţia de a organiza un pichet în piaţa centrală din apropierea monumentului V.I. Lenin.

„Scopul mitingului este de a ne exprima opinia cu privire la situaţia politică şi socio-economică din republică, scăderea nivelului de trai al cetăţenilor, creşterea preţurilor, activitatea sistemului judiciare şi de aplicare a legii”, au remarcat comuniştii.

Anterior, membrii Uniunii forţelor de opoziţie din Transnistria au emis o declaraţie comună în care au criticat dur rezultatele dezastruoase ale primului an al guvernării noilor autorităţi.

Ei sunt indignaţi de sărăcirea bruscă a majorităţii cetăţenilor Transnistriei, legată de devalorizarea rublei cu 45%, de creşterea semnificativă a preţurilor la alimente, medicamente, combustibili şi bunuri de primă necesitate. Ei cer autorităţilor să-şi îndeplinească promisiunile electorale, să oprească urmărirea cetăţenilor din motive politice, să indexeze salariile şi pensiile depreciate, să instituie controlul statului asupra formării preţurilor.

În caz contrar, opoziţia „îşi rezervă dreptul de a cere demisia întregii guvernări din republică”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2017.12.12 11:25 Fima
    Cineva vrea ca la dinsii sa fie oppzitie, da ea acolo nu exista!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.