Transnistria şi Găgăuzia

AUTORITĂŢILE TRANSNISTRENE PLANIFICĂ SĂ VÂNDĂ APROAPE 43% DIN ACŢIUNILE UZINEI „ELECTROMAŞ”

12 februarie, 2018

Autorităţile transnistrene planifică să vândă în următorii doi ani 42,99% din acţiunile uzinei „Electromaş”, aflată în proprietatea „statului”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, aceasta prevede legea semnată de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, „cu privire la programul de deetatizare şi privatizare în RMN pentru anii 2018-2019”, unde a fost inclusă şi această uzină, care este unul dintre „giganţii industriali ai industriei transnistrene”, unde muncesc circa 600 de oameni.

Valoarea contabilă a activelor întreprinderii, care funcţionează la o capacitate de 63%, este estimată la 110,9 mil. ruble. ($6,9 mil.), inclusiv mijloace fixe - 14,1 mil. ruble. Datoriile creditoare pentru iulie 2017 însumau 31,5 mil. ruble, iar datoriile debitoare – 30,2 mil. ruble.

Autoritățile speră să vândă uzina pentru cel puțin 20 mil. ruble ($1,2 mil.). Dar toate calculele din program sunt preliminare, iar „vânzarea obiectului va avea loc odată cu apariția unui potențial investitor”.

INFOTAG: Uzina „Electromaş” este specializată în producția de utilaje electrice pentru industria petrolului şi industria metalurgică. Produsele „Electromaş” sunt folosite în minele bazinelor miniere de cărbune, în conductele transcontinentale de petrol și gaze, în centralele termice și nucleare, în centralele hidroelectrice mici, în instalaţiile eoliene şi complexele energetice.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.