Transnistria şi Găgăuzia

MAE DE LA TIRASPOL NU ESTE DE ACORD CA INSTITUŢIILE MOLDOVEI SĂ ELIBEREZE PLĂCUŢELE DE ÎNMATRICULARE PENTRU AUTOMOBILELE TRANSNISTRENE

16 februarie, 2018

Partea transnistreană nu discută posibilitatea ca instituţiile abilitate ale Republicii Moldova să elibereze plăcuţe de înmatriculare şi alte acte pentru deţinătorii de transport auto din Transnistria. Despre aceasta se menţionează în comentariul MAE al autoproclamatei RMN, publicat vineri, cu privire la „informaţiile apărute în presa din Moldova referitor la înţelegerea privind mecanismul de participare a transportului auto transnistrean la traficul rutier internaţional”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, MAE al regiunii a spus că „interpretările reprezentantului RM sunt incorecte”, subliniind că „parametrii mecanismului discutat se află la etapa de elaborare”.

„Mecanismul practic elaborat de părţi se va baza pe normele Convenției de la Viena privind traficul rutier, pe recomandările partenerilor străini și pe experiența internațională în acest domeniu”, se arată în comentariu, ai cărui autori susţin că, „în conformitate cu poziția principială a părții transnistrene, acest mecanism trebuie implementat pe teritoriul Transnistriei cu înregistrarea autoturismelor după principiul „ghişeului unic”. Procedura trebuie să fie accesibilă pentru toți rezidenții RMN fără discriminare după principiul cetăţeniei și locului nașterii, precum și fără costuri suplimentare și bariere administrativ-juridice”.

În opinia MAE de la Tiraspol, „interpretările subiective răspândite pe larg în mass-media moldovenească au depășit cu mult principiile general acceptate ale dialogului și au un impact negativ asupra dinamicii activităţii și perspectivei unei realizări cât mai rapide a acordului final”.

În același timp, ministerul mizează în continuare pe „o abordare echilibrată și o contribuție practică reală a reprezentanților autorizați ai Republicii Moldova în realizarea progresului în problema transportului auto”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.