Transnistria şi Găgăuzia

CONSILIERUL REPREZENTANTULUI SPECIAL AL OSCE A SOSIT LA CHIŞINĂU PENTRU A SE DOCUMENTA ÎN PRIVINŢA EVOLUȚIILOR ÎN PROBLEMATICA TRANSNISTREANĂ

21 februarie, 2018

Consilierul reprezentantului special al OSCE, ministrul plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, Alfredo Conte, a sosit la Chişinău pentru a se documenta în privinţa evoluțiilor înregistrate în problematica transnistreană.

Surse din cadrul Biroului pentru Reintegrare au comunicat pentru INFOTAG că vicepremierul Cristina Lesnic l-a informat pe diplomatul italian despre ultimele progrese obținute în realizarea documentelor sectoriale semnate în negocieri în anul 2017.

Potrivit comunicatului, Alfredo Conte a lăudat părțile pentru implementarea în comun a înțelegerilor semnate anul trecut și a subliniat necesitatea de a finisa negocierea subiectelor prioritare restante, inclusiv, până la finele lunii februarie, a mecanismului care ar permite participarea mijloacelor de transport din Transnistria în traficul rutier internațional.

Miercuri, diplomatul i talian va merge şi la Tiraspol, unde se va întâlni cu ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, care este reprezentantul politic al Transnistriei în negocierile cu Moldova.

După cum a informat anterior INFOTAG, de la 1 ianuarie, președinția OSCE a fost preluată de Italia. Ministrul de Externe italian, Angelino Alfano, a devenit președintele în exerciţiu al organizației. Reprezentantul său special, Franco Frattini, se ocupă de problema reglementării transnistrene. Într-o convorbire telefonică cu Lesnic din pe 9 februarie, el și-a anunțat intenția de a-l trimite la Chișinău pe consilierul său, Alfredo Conte, iar în martie să viziteze personal Republica Moldova, inclusiv Transnistria.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.02.21 16:17 Svetlana
    Bine ca noi cu oameni din Transnistria nu suntem dusmani...
  2. 2018.02.21 16:21 Sergiu
    NBoi trebue sa schimbam pozitia noastra fata de separatistii, atunci problema sa rezolva mai usor.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.