Transnistria şi Găgăuzia

REPREZENTANŢII POLITICI AI MOLDOVEI ŞI TRANSNISTRIEI AU DESFĂŞURAT LA CHIŞINĂU O ŞEDINŢĂ CU UŞILE ÎNCHISE

22 februarie, 2018

O nouă reuniune a grupurilor de experți din Moldova și Transnistria pentru transportul auto şi dezvoltarea infrastructurii drumurilor a avut loc în ajun la oficiul Misiunii OSCE din Chişinău. La şedinţă au participat şi reprezentanți politici ai părţilor, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul MAE al autoproclamatei RMN, „în cadrul şedinţei a fost discutat detaliat întregul spectru de aspecte relevante ale mecanismului elaborat de participare a transportului auto transnistrean la traficul rutier internațional”.

Se preconizează ca dialogul privind problemele transportului auto în acest format să continue în viitorul apropiat.

Jurnaliștilor li s-a permis doar să fotografieze înainte de şedinţă, care s-a desfăşurat cu ușile închise. După reuniune, nici Lesnic, nici Ignatiev nu au făcut niciun fel de declaraţii pentru mass-media.

Potrivit informațiilor neoficiale, Chișinăul propune ca transportul auto din regiunea transnistreană să fie înmatriculate, ca şi cele din Moldova, la Agenția Servicii Publice, iar șoferilor să li se elibereze plăcuţe de înmatriculare neutre, fără niciun element simbolic al Transnistriei. Tiraspolul insistă ca înmatricularea și eliberarea plăcuţelor și documentelor să se facă în regiune.

Biroul pentru Reintegrare nu a dezvăluit nicio informație despre întâlnirea care a avut loc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.