Transnistria şi Găgăuzia

GRIGORI KARASIN: PROBLEMA TRANSNISTREANĂ POATE FI SOLUŢIONATĂ DOAR PRIN COMPROMIS

22 martie, 2018

Problema transnistreană poate fi soluţionată doar printr-un compromis echilibrat şi bine chibzuit, elaborat de părţile conflictului cu contribuţia mediatorilor internaţionali, consideră vicempremierul rus de Externe, Grigori Karasin. Despre aceasta el a declarat la finele vizitei sale de trei zile în Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat plasat pe site-ul MAE al Rusiei despre rezultatele vizitei, el a reiterat disponibilitatea Rusiei, „ca țară garant și mediator în procesul de negocieri, să contribuie la promovarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol”.

„Părțile au subliniat necesitatea unei munci ritmice și consecvente a formatului „5+2”, precum și îndeplinirea strictă a înţelegerilor practice atinse în noiembrie 2017”, susţine MAE.

Potrivit comunicatului, în cadrul vizitei „a fost subliniată caracterul contraproductiv al apelurilor pe platformele internaționale, inclusiv la Organizația Națiunilor Unite, privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, deoarece acest lucru doar va agrava situația și îngreunează dialogul privind reglementarea conflictului transnistrean”.

„Schimbul de opinii a fost axat pe starea și perspectivele relațiilor ruso-moldovenești. Starea lor actuală nu corespunde potențialului disponibil și necesită acțiuni comune pentru redresare și activizare. Dialogul la cel mai înalt nivel creează condițiile necesare pentru acest lucru. Au fost discutate etapele concrete în această direcție, se spune în comunicat.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.