Transnistria şi Găgăuzia

AMBASADORUL CEHIEI A EFECTUAT O VIZITĂ DE DOCUMENTARE LA COMPANIA TEXTILĂ „TIROTEX” DIN TIRASPOL

23 martie, 2018

Ambasadorul Cehiei în Moldova, Zdenek Krejci, a efectuat în ajun o vizită de documentare la compania textilă „Tirotex” din Tiraspol, unde s-a întâlnit cu directorul general al acesteia, Andrei Mejinski.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul celei mai mare întreprinderi din autoproclamata RMN, în cadrul întâlnirii de afaceri au fost discutate „chestiuni de posibilă interacțiune și intensificare a cooperării interregionale”.

„Relațiile noastre comerciale cu Cehia timp de șapte ani au deja un caracter dinamic. Anul trecut, pe piața cehă au fost exportate circa 1,3 mil. de metri de țesături. Asortimentul de produse textile preferate este foarte divers, dar cea mai mare parte revine materialului finit – stambă și crep. Într-o anumită măsură, companiile cehe sunt interesate și de satin și flanelă”, a spus directorul.

Potrivit lui, întreprinderea a stabilit un „sistem strict de control al calității, ca o componentă importantă în activitatea de producție”.

„Suntem supuşi anual și auditului social, în conformitate cu cerințele companiei Walt Disney. Datorită acestui fapt, unul dintre partenerii cehi care deține licența acestei companii are posibilitatea să plaseze comenzi la „Tirotex” pentru producerea țesăturilor cu imagini ale eroilor din desenele animate”, a spus Mejinski.

El a efectuat o excursie pentru oaspeții cehi și le-a arătat toate etapele producției textile – de la prelucrarea bumbacului până la scoaterea produsului finit spre vânzare.

Potrivit comunicatului, Zdenek Krejci „s-a interesat și a fost uimit de tehnologiile avansată implementate în procesul de producţie la întreprindere, care joacă un rol esențial în dezvoltarea sectorului industriei ușoare a Transnistriei”.

În cadrul vizitei la Tiraspol, diplomatul s-a întâlnit cu ministrul de Externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, care a remarcat „intensitatea înaltă a cooperării dintre Transnistria și Republica Cehă în domeniul cultural, economic și umanitar”.

Ignatiev a vorbit detaliat despre situația în procesul de negocieri între Transnistria și Moldova, menționând, în special, progresele înregistrate în realizarea acordurilor privind funcționarea școlilor moldovenești cu predare în grafie latină, utilizarea terenurilor agricole din raionul Dubăsari și apostilarea diplomelor transnistrene.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.03.23 13:38 Maria
    Cehii pot sa cumpal productia de la separatistii eftin si degeaba...
  2. 2018.03.24 12:32 David
    Diplomat sa pastreaza interesele statului...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.