Transnistria şi Găgăuzia

ÎNTREVEDEREA PREŞEDINTELUI MOLDOVEI CU LIDERUL TRANSNISTRIEI ESTE PRECONIZATĂ PENTRU 25 APRILIE

05 aprilie, 2018

Întrevederea Preşedintelui Moldovei, Igor Dodon, cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, este preconizată pentru 25 aprilie. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta Igor Dodon a declarat miercuri seara, la o emisiune la NTV-Moldova.

„O asemenea întâlnire este necesară. Acum consilierii noștri discută ordinea de zi şi coordonează detaliile. Sunt multe probleme pe care trebuie să le discutăm. Anul trecut ne-am întâlnit de două ori. Trebuie să spun că multe dintre cele discutate atunci au fost realizate. Trebuie să vorbim şi despre aceasta, precum și despre ce trebuie făcut în acest an”, a spus Dodon.

El a subliniat că „există multe probleme legate şi de situația internă, și de situația instabilă din regiune”.

„Nu trebuie să permitem destabilizarea, inclusiv în Moldova. Păstrarea statalității, consolidarea independenței, suveranităţii și neutralităţii Moldovei este şi în interesul Transnistriei. Ei trebuie să înțeleagă că, dacă se întâmplă ceva în Moldova, Transnistria va fi imediat suprimată din două părți. Fie că vom supraviețui împreună, fie vom fi suprimaţi împreună”, a subliniat Președintele moldovean.

El s-a pronunţat pentru ca întâlnirile Președintelui Moldovei și liderului Transnistriei să devină regulate.

„Este foarte important să stabilim un astfel de format. Avem ce discuta”, a spus Dodon.

În această săptămână, în cadrul unei vizite la Moscova, Vadim Krasnoselski a confirmat că se pregătește o întâlnire cu Igor Dodon. Potrivit lui, acesta va avea loc la Bender. În același timp, Krasnoselski l-a acuzat pe Dodon de „inconsecvență“ și lipsă de autoritate, declarând că „toate problemele care au fost discutate la nivelul preşedinţilor trebuie rezolvate cu Guvernul Moldovei”.

Igor Dodon și Vadim Krasnoselski au fost aleși în funcţie la sfârșitul anului 2016. Imediat după aceea, la începutul lunii ianuarie 2017, ai au avut o întrevedere în orașul Bender. O altă întâlnire a avut loc la 30 martie 2017, la reședința Preşedintelui Moldovei la Holercani. Atunci liderii de pe cele două maluri ale Nistrului au convenit să se întâlnească în mai, dar alte întrevederi nu au mai avut loc.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.05 14:50 Alex
    Al nostru este mai solid...
  2. 2018.04.05 14:55 David
    Ei sunt multumit ca schema functioneaza si ei primesc ce trebue sa primeasca de la import energiei electrica de la Cuciurgan.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.