Transnistria şi Găgăuzia

COMUNIŞTII TRANSNISTRENI S-AU PLÂNS PREŞEDINTELUI RUSIEI DE „FĂRĂDELEGILE AUTORITĂŢILOR LOCALE”

10 aprilie, 2018

Autorităţile Transnistriei nu exprimă interesele poporului, în regiune înfloreşte corupţia, a scăzut nivelul de trai al cetăţenilor, iar în examinarea dosarelor penale şi administrative se aplică standarde duble.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-o scrisoare deschisă a comuniştilor transnistreni către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, semnată şi de mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor obşteşti şi jurnalişti din regiune.

O copie a scrisorii a fost expediată şi conducerii Dumei de Stat, precum şi liderilor fracţiunilor parlamentare.

Autorii scrisorii atrag atenția asupra „situației extrem de periculoase” din Transnistria, care s-a „format după venirea la putere a unui grup creat special pentru a proteja interesele firmei „Sheriff”, care deţine monopolul aproape în toate sferele economiei republicii”.

În opinia lor, „astăzi, cele mai importante decizii de stat nu sunt luate de președinte, de guvern sau de Sovietul Suprem, ci de conducerea acestei firme”.

„Totodată, în acțiunile actualelor autorități transnistrene se atestă tendințe antiruseşti periculoase, în timp ce majoritatea covârșitoare a populației republicii pledează pentru cele mai strânse legături cu Federația Rusă. Suntem nevoiţi să constatăm că se extinde cooperarea noii guvernări cu Banca Mondială, că conducerea călătoreşte tot mai des în țările UE, că afacerile rusești din Transnistria sunt suprimate. Nu putem privi cu indiferenţă cum se distruge ideea unității Transnistriei cu Rusia, cum este distrusă republica noastră”, se spune în scrisoare.

Comuniștii îl îndeamnă pe președintele rus „să atragă atenție la caracterul antipopular și corupt al autorităților transnistrene actuale, să folosească toate pârghiile disponibile pentru a le determina să respecte legile RMN și normele de drept general acceptate”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.10 18:09 Oleg
    Nu au cu ce sa ocupa... Parca sunt copii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.