Transnistria şi Găgăuzia

ANGAJAȚII COMPANIEI DE TELEVIZIUNE ȘI RADIO DIN GĂGĂUZIA AU ANUNȚAT GREVĂ ÎN LEGĂTURĂ CU ÎNCERCĂRILE DE A PRELUA CONTROLUL ASUPRA ACTIVITĂȚII ACESTEIA

11 aprilie, 2018

Miercuri, angajații companiei publice de televiziune și radio din Găgăuzia (Gagauziya Radio Televizionu – GRT) au anunțat grevă „în legătură cu încercările de a prelua controlul asupra activității acesteia”. Despre aceasta a anunţat directorul interimar al companiei, Petru Vlah, miercuri, în cadrul unui miting la Comrat.

Potrivit agenției INFOTAG, el a spus că, „dacă va fi necesar, va fi anunțată şi greva foamei, până când Adunarea Populară (APG) nu va anula decizia de demisie și de numire a noii componenţe a Consiliului de observatori al companiei”.

Fostul deputat consideră că de decizia APG este responsabil deputatul Parlamentului de la Partidul Democrat, președintele organizației „Găgăuzia Nouă”, Nicolai Dudoglo.

„Este binecunoscut faptul că PDM l-a numit pe acest personaj drept „supraveghetor” al Găgăuziei. Nu eu trebuie să vă spun cât de mult rău a adus această persoană în Găgăuzia în ultimii ani. Prin contribuția lui, sunt inițiate cauze penale, cetățenii sunt lipsiți de muncă și de afaceri. Unde s-a văzut ca un găgăuz să scrie plângere la poliţie pe un alt găgăuz?”, s-a indignat Vlah.

În opinia lui, încercarea de a prelua controlul asupra companiei este ghidată de dorința PDM de a obține victoria la alegerile parlamentare care vor avea loc în regiune la sfârșitul anului.

„Compania activează în Găgăuzia de 30 de ani. De ce într-o zi cineva poate să vină și să și-o pună în buzunar? Cum puteți să-l răbdați pe acest nemernic (Dudoglo – „I.”)? Luați-l de aici!”, s-a adresat funcționarul către coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc.

Vlah a fost aplaudat de participanții la miting când a spus că nu ia salariul de director al companiei, ci donează acești bani pentru tratarea unei fete cu dizabilități.

Cei o sută de angajați ai companiei, participanți la protest, au fost supravegheați de douăzeci de polițiști. O femeie care a încercat să ajungă la microfon și să vorbească a fost luată de oamenii legii.

INFOTAG precizează: Consiliul de observatori este constituit din nouă persoane. În prezent, din noua sa componență, șase membri sunt activiști ai organizației „Găgăuzia Nouă”. Printre obligațiunile acestuia se numără evaluarea activității companiei și conducerii acesteia; rapoarte trimestriale și recomandări; crearea, reorganizarea și încetarea activității departamentelor structurale ale companiei. Pe 10 aprilie, preşedintele APG, Vladimir Kîssa, le-a prezentat angajaților pe noii membri ai Consiliului. Petru Vlah a salutat noul Consiliu, însă a declarat că din anumite motive, consideră că numirea acestuia este ilegală.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.11 14:15 Victor
    Pentru mine asa ceva inseamna ca d-na Vlah nu poate sa fie aleasa inca o data in Gagauzia...
  2. 2018.04.11 14:17 Raisa
    Ei nu trebue sa au autonomia...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.