Transnistria şi Găgăuzia

DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI AU AVUT LOC 10 ŞEDINŢE ALE GRUPURILOR DE EXPERŢI AI CHIŞINĂULUI ŞI TIRASPOLULUI PENTRU DEZVOLTAREA TRANSPORTULUI

12 aprilie, 2018

De la începutul anului au avut loc 10 întrevederi ale grupurilor de experţi ai Chişinăului şi Tiraspolului pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor. Surse din cadrul Biroului Politici pentru Reintegrare au comunicat pentru INFOTAG că această informaţie a fost prezentată de viceprim-ministrul Cristina Lesnic la întrevederea de miercuri cu Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, Zdenek Krejci.

Vicepremierul a menţionat că la întrevederi experții tehnici au fost însoțiți de reprezentanții politici ai părţilor. Potrivit ei, dinamica grupurilor de lucru sectoriale este una „încurajatoare”.

„Sunt efectuate eforturi consistente întru elaborarea unui mecanism viabil pentru admiterea autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul rutier internațional”, a subliniat Lesnic.

Potrivit comunicatului, în cadrul întrevederii oficialii au abordat ultimele evoluții în cadrul procesului de negocieri în reglementarea transnistreană. Cristina Lesnic a specificat că Chișinăul se va baza pe implementarea deciziilor protocolare semnate anterior, punctând că, adițional la prioritățile ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, se va acorda o atenție sporită asigurării respectării drepturilor omului, situației din Zona de Securitate și aspectelor de actualitate din sfera financiar-bancară.

Oficialul european a apreciat drept pozitive ultimele tendințe din cadrul negocierilor și şi-a exprimat speranța că în timpul apropiat se va găsi consens în rezolvarea celor mai stringente probleme.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.