Transnistria şi Găgăuzia

CHIŞINĂUL ŞI TIRASPOLUL CONSIDERĂ CĂ PROBLEMA TRANSPORTULUI AUTO ESTE UNA PRIORITARĂ ŞI ÎNCEARCĂ SĂ GĂSEASCĂ O SOLUŢIE

13 aprilie, 2018

Chişinăul şi Tiraspolul consideră că problema înmatriculării transportului auto transnistrean pentru ca acesta să poată participa la traficul rutier internaţional trebuie soluţionată în mod prioritar. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează într-un comunicat al Biroului pentru Politici de Reintegrare.

În ajun, reprezentanții politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev, au participat la o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor. Şedinţa s-a desfăşurat la sediul din Chişinău al Misiunii OSCE în Moldova.

„Subiectul accederii în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană și necesitatea identificării de către părți a unui mecanism viabil în acest sens este un angajament agreat în formatul de negocieri „5+2” și este una dintre cele opt priorități ce se conțin în așa-numitul pachet Berlin plus. Părţile au căzut de acord că sunt depuse eforturi sporite în vederea soluționării în regim prioritar a acestei probleme”, se arată în comunicat.

La final, părţile au stabilit că este necesară continuarea dialogului atât la nivel de experți, cât și la nivel de reprezentanți politici întru identificarea unor soluții viabile și au convenit ca următoarea ședință a grupurilor de lucru să fie organizată pe parcursul săptămânii următoare.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.13 19:03 Fima
    Nu atit de usor sa rezolva asa problema.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.