Transnistria şi Găgăuzia

​VICEPREMIERUL RUS A CHEMAT CONDUCEREA TRANSNISTRIEI LA O REUNIUNE INTERINSTITUŢIONALĂ

20 aprilie, 2018

O delegaţie transnistreană, condusă de preşedintele Vadim Krasnoselski, a plecat vineri la Moscova pentru a participa la lucrările unei reuniuni interinstituţionale, prezidată de vicepreşedintele guvernului, reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al liderului de la Tiraspol, reuniunea este consacrată problemelor de interacțiune cu Transnistria. Este planificată „discutarea aspectelor legate de realizarea agendei de cooperare între Rusia și Transnistria, propusă de partea rusă în cadrul întâlnirii în guvernul Rusiei din 2 aprilie 2018, în scopul de a promova dezvoltarea socio-economică a Transnistriei și a realiza drepturile umanitare ale cetățenilor și compatrioților ruși”.

Din componenţa delegației transnistrene face parte președintele guvernului, Alexandr Martînov, și ministrul afacerilor externe, reprezentantul politic în procesul de negocieri cu Moldova, Vitalii Ignatiev.

La începutul lunii aprilie, Vadim Krasnoselski a fost la Moscova și s-a întâlnit cu Rogozin pentru a discuta despre „cooperarea ruso-transnistreană în domeniul comercial-economic”. Părțile au atras atenția la inițiativele privind atragerea mijloacelor investiţionale ruseşti în economia Transnistriei, precum și privind simplificarea accesului producţiei transnistrene pe piața rusă. Ei au calificat drept „distructiv orice apel la reformarea operațiunii de menținere a păcii pe Nistru, care asigură desfăşurarea unui dialog politic pașnic la masa de negocieri”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.04.20 19:49 David
    Cac crasivo RM pocazala emu na dveri i porog!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.