Transnistria şi Găgăuzia

MINISTRUL ECONOMIEI ŞI INFRASTRUCTURII A EFECTUAT O VIZITĂ ÎN GĂGĂUZIA

23 aprilie, 2018

Aflat în vizită de lucru la Comrat, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat vineri cu başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, cu primarii localităților din cadrul autonomiei, precum și cu reprezentanții mediului despre reformele implementate pentru dezvoltarea social-economică a regiunii și crearea unui mediu de afaceri favorabil, lansarea proiectelor noi care ar contribui la creșterea nivelului de trai al populației.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul Comitetului Executiv al autonomiei, părţile au reiterat necesitatea de a efectua bilanţul hotărârii de guvern din 2016 privind îmbunătățirea situației social-economice din Găgăuzia, menționând că multe dintre proiectele planificate au fost deja implementate.

Autoritățile autonomiei deocamdată finanțează de sine stătător construcția infrastructurii și conectarea la comunicațiile parcului industrial din Comrat. în aceste scopuri, din bugetul Găgăuziei au fost alocate aproximativ 7 mil. lei. Cele 20 de milioane de lei prevăzuţi în bugetul Fondului Național pentru Dezvoltare Regională pentru finanțarea acestui proiect nu au fost alocate nici astăzi.

başcanul și ministrul au convent ca săptămâna viitoare să desfăşoare o reuniune a grupului de lucru pentru îmbunătățirea situației social-economice din Găgăuzia, care a fost înființat prin hotărâre de guvern în martie 2016, Comisia urmează să vină cu propuneri pentru Guvern referitor la data desfăşurării şedinţei în deplasare a Cabinetului de miniștri în Găgăuzia.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.