Transnistria şi Găgăuzia

PDM: LIBERALIZAREA NUMERELOR DE ÎNMATRICULARE PENTRU LOCUITORII TRANSNISTRIEI NU IMPLICĂ NICIUN FEL DE RISCURI

24 aprilie, 2018

Liberalizarea numerelor de înmatriculare a transportului auto pentru locuitorii Transnistriei nu implică niciun fel de riscuri. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa conducerii Partidului Democrat (PDM), purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Vitalie Gamurari.

El a menționat că decizia este una bine gândită, iar negocierile prevăd diferite concesii din partea fiecăreia dintre părți.

„Acesta este un pas înainte, făcut de autorități. De-a lungul anilor, dialogul dintre Chișinău și Tiraspol a fost unul formal, fără rezultate”, a spus Gamurari.

Potrivit lui, pentru prima dată din anul 1991, în două localități (Râbnița și Tiraspol) vor fi create birouri care se vor ocupa de eliberarea documentelor și plăcuțelor de înmatriculare.

El a adus exemplul Irlandei de Nord, unde există un mecanism similar, și a subliniat că liberalizarea „nu este o recunoaştere a regimului, deoarece acest protocol nu prevede un tratat internațional, care trebuie să fie ratificat de către Parlamentul Republicii Moldova, și nu prevede vizita ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene“.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.