Transnistria şi Găgăuzia

GUVERNUL VA ACORDA CÂTE 100 MII LEI ŞCOLILOR DIN STÂNGA NISTRULUI CU PREDARE ÎN GRAFIE LATINĂ

26 aprilie, 2018

Opt școli din stânga Nistrului cu predare în grafie latină vor primi câte un ajutor material unic în valoare de 100 de mii de lei. Potrivit agenţiei INFOTAG, acest lucru este prevăzut de Programul activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul 2018, aprobat miercuri de Cabinetul de miniștri.

În urma unui concurs de proiecte, prezentate de autoritățile publice locale şi centrale, au fost acceptate pentru finanțare 49 de propuneri. Acestea prevăd reparația și dotarea instituţiilor educaţionale şi medicale, întreţinerea clădirilor şi a apeductelor, iluminarea localităților.

„Ne manifestăm grija față de cei care trăiesc în zona transnistreană. Ne batem capul, de fapt, nu pentru liderii de la Tiraspol, dar de oamenii care trăiesc în această regiune, pentru că sunt cetățenii noștri”, a menționat premierul Pavel Filip.

Potrivit documentului, 23 de localități vor beneficia de 5,7 milioane de lei pentru renovarea și extinderea sistemelor de iluminare stradală. Peste 6 milioane de lei vor fi direcționate pentru reparația mai multor școli, grădinițe, case de cultură și apeducte. Totodată, peste 2 milioane de lei vor fi folosite pentru amenajarea piețelor comerciale și a spațiilor de recreere în satele din zona de securitate.

În opinia Guvernului, aceste acțiuni urmează să îmbunătățească condiţiile de trai ale locuitorilor din Zona de Securitate și să consolideze încrederea între populația de pe cele două maluri ale Nistrului.

În total, în anul curent pentru dezvoltarea instituțiilor de învățământ și realizarea proiectelor de infrastructură în regiunea transnistreană vor fi alocate 15 mil. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.