Transnistria şi Găgăuzia

UE VA FINANŢA MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII PODULUI DE LA GURA BÎCULUI

17 mai, 2018

Uniunea Europeană este dispusă să finanțeze elaborarea studiului de fezabilitate și organizarea lucrărilor de reparație/ modernizare a infrastructurii podului peste Nistru dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare, acest lucru a fost confirmat, în ajun, de către şeful Delegației UE în Moldova, Peter Michalko, la întrevederea cu viceprim-ministrul Cristina Lesnic.

El a menţionat că, în acest scop, va fi delegat un expert, care, în comun cu responsabilii din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, urmează să se implice în procesul de evaluare tehnică a capacităților podului și de stabilire a intervențiilor ce se impun a fi efectuate.

În cadrul discuției, oficialii au abordat ultimele evoluții în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, dinamica înregistrată în implementarea priorităților ce figurează în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și aspecte legate de desfăşurarea următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”, care va avea loc în perioada 29-30 mai la Roma.

Peter Michalko a reiterat disponibilitatea deplină a UE de a contribui cu asistența tehnică și financiară necesară, direcționată spre realizarea inițiativelor de promovare a măsurilor de consolidare a încrederii, sprijinirea procesului de reglementare și implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în localitățile din raioanele de est ale țării.

Vicepremierul a mulțumit oficialului european pentru sprijinul acordat și a reiterat că partea moldovenească va menține și în continuare o abordare proactivă în cadrul procesului de negocieri, precum și va contribui la identificarea unor soluții constructive și favorabile intereselor populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.17 14:12 Grigore
    Chistiga cel, care prelua acest ajutor din partea UE, este clar...
  2. 2018.05.17 14:16 Victoria
    Vezet je separatistam!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.