Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL A REITERAT CĂ ÎN NEGOCIERILE CU MOLDOVA NU EXISTĂ ALTERNATIVĂ

23 mai, 2018

Alternative la continuarea procesului de negocieri cu Moldova nu există și nici nu pot exista. O declaraţie în acest sens a făcut în ajun președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei întâlniri cu locuitorii din raionul Camenca.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el a spus că, în pofida acordurilor atinse în ultimul timp cu autorităţile de la Chişinău, „probleme oricum sunt şi ele trebuie soluţionate doar la masa de negocieri”.

„Deschiderea podului peste Nistru în apropierea satelor Bîcioc și Gura Bîcului, lansarea mecanismului de apostilare a diplomelor universităţii din Transnistria, soluţionarea problemei cu numerele de înmatriculare pentru transportul auto transnistrean, soluționarea problemelor de demult cu funcționarea școlilor cu predare în grafie latină și prelucrarea terenurilor în raionul Dubăsari – toate acestea sunt de mare importanță pentru locuitorii republicii şi au un efect pozitiv”, a spus Krasnoselski, menţionând că printre problemele nerezolvate se numără chestiunile ce ţin de sectorul bancar, deblocarea staţiei de cale ferată „Slobodka”, încetarea cauzelor penale motivate politic împotriva cetățenilor RMN și problemele de telecomunicații.

Potrivit lui, „negociatorii lucrează în aceste domenii şi putem vorbi deja despre schimbări pozitive și posibilitatea unor soluții provizorii”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.23 15:08 Stanislav
    Ei stiu bine ca rezolvarea inca este prea departe.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.