Transnistria şi Găgăuzia

LIDERUL DE LA TIRASPOL „APRECIAZĂ DIALOGUL CU REPREZENTANŢII UNIUNII EUROPENE”

24 mai, 2018

Conducerea Transnistriei apreciază dialogul cu reprezentanții Uniunii Europene, ţine cont de recomandările experților UE și analizează posibilitatea și oportunitatea implementării acestora în condițiile realităților locale. O declaraţie în acest sens a făcut președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea de miercuri, la Tiraspol, cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el şi-a exprimat interesul „de a auzi poziția Uniunii Europene în general și a șefului Delegației UE în Moldova, în special, în ceea ce privește acordurile atinse în procesul de negocieri cu Moldova și perspectivele de implementare a acestora”.

Potrivit comunicatului, Michalko i-a mulțumit lui Krasnoselski pentru întâlnire, subliniind importanța ei în ajunul reuniunii în formatul „5+2” de la Roma și a dat asigurări că intenționează să vină regulat în vizită în Transnistria”.

Oficialul european a menţionat că UE urmăreşte cu optimism evoluţia procesului de negocieri, realizarea acordurilor convenite și nu intenționează să diminueze nivelul de activitate în calitate de observator în procesul de negocieri în formatul „5+2”.

Diplomatul și-a anunțat intenția de a vizita Universitatea de Stat din Transnistria pentru a afla opinia comunității studențești despre apostilarea de către Moldova a actelor transnistrene de studii și ce se mai poate face în această direcție.

Referindu-se la mecanismul elaborat de părţi privind participarea transportului transnistrean în traficul rutier internațional, șeful Delegației UE și-a exprimat speranța că acesta va fi lansat în termenul stabilit de negociatori, începând cu 1 august.

Krasnoselski a menționat creșterea numărului de tranzacții de export-import cu țările UE şi a atras atenția asupra rolului important al Delegației UE în Moldova în această chestiune. El a spus că, deși Transnistria „este orientată spre dezvoltarea relațiilor comerciale cu Uniunea Economică Eurasiatică și Federația Rusă, alegerea direcției optime rămâne pe seama comunităţii de afaceri”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.24 19:08 Nina
    Separatistii trebue sa spune multumesc ca UE sustina si pe dinsii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.