Transnistria şi Găgăuzia

UN DEPUTAT AL SS ÎNDEAMNĂ TRANSNISTRENII SĂ IASĂ PE 2 IUNIE LA UN PROTEST „ÎMPOTRIVA GUVERNĂRII FALITE”

28 mai, 2018

Deputatul Sovietului Suprem (SS) al autoproclamatei RMN, fostul preşedinte al Partidului Comunist din Transnistria, Oleg Horjan, îndeamnă transnistrenii să iasă sâmbătă, 2 iunie, în centrul Tiraspolului, la un protest „împotriva guvernării falite”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, într-un mesaj video, postat pe reţelele sociale, el susţine că, „în decurs de un an şi jumătate, această guvernare, controlată de „Sheriff” (cel mai mare holding din regiune – „I.”), a adus poporul la sărăcie, iar republica a transformat-o într-o moşie a oligarhilor”.

„Prețurile cresc permanent, salariile și pensiile nu se vor majora. Întreprinderile mici și mijlocii pur și simplu se sting. În schimb, firma monopolistă se simte foarte bine și continuă să bea ultima sevă a republicii”, consideră Horjan.

Potrivit lui, „funcţionarii de diferit rang pur și simplu îşi bat joc de oameni: în instanţă adevărul nu-l găseşti, iar legea a fost transformată în instrument de persecuție politică sau de jaf banal”.

Fostul lider comunist al regiunii planifică la miting „să adopte un apel din numele întregului popor transnistrean către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care va fi auzit de către șeful marelui stat”.

„Acesta nu este un maidan, nu este o tentativă de a lua puterea. Este vorba de o cale paşnică şi legală, o posibilitate de a-i arăta uşa atât guvernării, cât şi stăpânilor săi”, a subliniat el.

După cum a informat anterior INFOTAG, Partidului Comunist din Transnistria a depus de mai multe ori cererea pentru a organiza un miting în piața centrală a orașului Tiraspol, inclusiv de Ziua Internațională a solidarității muncitorilor din 1 mai, însă autoritățile locale au refuzat sub diverse pretexte. La 19 mai, Horjan a plecat din funcţia de președinte al Comitetului Central al partidului „în legătură cu nevoia apărută”, dar continuă să lupte cu autoritățile doar în calitate de deputat.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.05.28 16:17 Eva
    Obideli ego cem0to v Serif vot on i pacostit...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.