Transnistria şi Găgăuzia

TRANSNISTRIA VA ALEGE UN ANTREPRENOR CARE SE VA OCUPA DE AMENAJAREA PUNCTULUI DE ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR

13 iunie, 2018

În timpul apropiat, în Transnistria va fi organizată o licitație pentru a selecta întreprinderea care se va ocupa cu amenajarea şi echiparea la Tiraspol și Râbnița a punctelor de înmatriculare a autoturismelor cu numere neutre. Despre aceasta a comunicat în ajun ministrul de externe, Vitalii Ignatiev, la întrevederea cu președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, căruia i-a raportat despre implementarea deciziilor protocolare semnate cu Moldova.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, el și-a exprimat speranța că toate lucrările necesare vor fi efectuate în termen și de la 1 septembrie locuitorii Transnistriei vor putea utiliza mecanismul convenit pentru eliberarea plăcuțelor de înmatriculare și certificatelor de înmatriculare a vehiculelor, care permit proprietarilor acestora să participe la traficul rutier internațional.

„Ieri a avut loc o nouă întrevedere a experților în domeniul tehnic pentru a determina parametrii de finanțare și alte mijloace tehnice necesare pentru a deschide până la 1 septembrie punctele funcționale pentru înmatricularea vehiculelor. Am discutat acest subiect și cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Michael Scanlan. Misiunea OSCE, Președinția Italiei și alte țări sunt predispuse să contribuie. E un lucru sistematic”, a spus Ignatiev.

Vorbind despre problema telecomunicațiilor cu Moldova, el a comunicat că „părțile au stabilit termenii de coordonare a unei foi de parcurs corespunzătoare și au loc negocieri privind desfășurarea următoarei întrevederi. În domeniul sănătății, „continuă discuția transnistreană-moldovenească privind schimbul de medicamente și întocmirea unei liste de preparate”.

Referitor la situația terenurilor din raionul Dubăsari”, Ignatiev a spus că, deocamdată, doar șapte utilizatori de terenuri din Moldova au primit certificate de utilizare temporară a acestora.

„Este vorba de 500 de hectare de pământ (din cele 6500 de ha care aparțin la 5,6 mii de proprietari din Moldova – „I.”). Dificultăți care există ţin exclusiv de lacunele în activitatea părții moldovenești cu documentele de bază. Partea transnistreană îşi respectă pe deplin angajamentele asumate în decizia protocolară respectivă”, a subliniat el.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2018.06.13 15:41 Ivan
    Naconet-to, mi smojem ezditi cuda zahotim!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.